Håll uppe temperaturerna hemma

Självklart är det viktigt att ha varma temperaturer inne i huset också. Därför har vi valt att även ta fram några tips som gör att huset kommer hålla tätt och vara varmt året om.

Att garaget varit stället i huset där det ofta är lite kallare kan nog de flesta relatera till. Förr var alla rum i källaren kalla och mörka. Därför har det varit viktigt att stänga dörrar ner till källaren. Men i takt med att husen blir allt modernare har garaget blivit mer en del av huset. Allt fler väljer att isolera garage och för att slippa kylan in till huset är det viktigt med en bra garageport. Att köpa en billig garageport som funkar men inte har bra isolering kan ofta vara sämre på sikt. Därför kan det vara bra att satsa på garageportar med kvalitet och som håller kylan utomhus. Krafer.se säljer garageportar online och skräddarsyr garageportar för kundens ändamål.
Liksom fönster är ytterdörrar en riktig värmekälla, eller köldbomb om de inte håller tätt som de ska. En ytterdörr ska vara säker, hållbar, snygg men framförallt ska den vara rejäl, så den inte släpper in mer kyla än nödvändigt. Det är vanligare än man tror att dörren inte håller tätt, och många gånger förstår man inte varför det är så kallt hemma. Känner du igen dig? Då bör du fundera över din dörr, men även dina fönster och kontrollera om de verkligen håller tätt. Vi kan rekommendera en ytterdörr med sidoljus som är trendigt just nu, men det är inte så konstigt med tanke på att en ytterdörr med sidoljus både är snygg och samtidigt släpper in mycket ljus.
Oavsett om man bor i hus eller lägenhet så har det blivit väldigt populärt att installera golvvärme, och vi kan verkligen förstå varför. Speciellt under höst och vinter, för då är det underbart att komma hem och ta av sig skorna på ett varmt golv. Eller varför inte stiga ut ur duschen och sätta fötterna direkt på ett uppvärmt golv? Golvvärmen kan användas på flera sätt, så varför inte ta tillvara på värmen och använda golvet som klädtork. Lägg ut dina blöta regnkläder och låt de torka på golvet innan du ska bege dig ut i sommarregnet igen.
Det är inte bara en snygg inredningstrend, det är också en populär värmekälla som sprider en riktig myskänsla i hemmet. Tänk att komma hem från jobbet och tända en brasa, där man kan sitta i värmen i flera timmar och prata med nära och kära, och samtidigt njuta av harmonin som den öppna elden sprider. Vi kan tipsa om Contura , som är en populär återförsäljare av braskaminer.
Oavsett om du bor i en sommarstuga, i ett äldre hus eller om du ska bygga nytt hus, så bör du investera i ordentliga fönster. Dina fönster är viktigare än du tror vad gäller värmen inomhus. Har du kallt hemma? Om man har äldre fönster som man vet med sig börjar bli lite slitna är de antagligen boven i dramat. Investerar man i nya fönster kommer temperaturen i huset inte bara bli varmare, utan också dämpa buller och dessutom vara miljövänliga. Tips! Tänk på att du kan använda ROT-avdraget för att få ett billigare pris om du anställer en firma som hjälper dig att sätta in nya fönster.

Tricken som värmer trots ett kallt hem

Känns det som att du har försökt med allt, men ingenting fungerar? Eller kanske är det så att din hyresvärd vägrar att skruva upp värmen? Här har vi samlat några enkla knep som håller dig varm trots kalla temperaturer inomhus.

Duntäcke

Investera i ett riktigt fluffigt och varmt duntäcke. Det är få saker som är mysigare än att vira in sig i ett riktigt stort och framförallt varmt täcke, där man kan ligga och värma sig hela dagen. Hos Hemtex kan du hitta duntäcken av bra kvalité.

Tofflor

När fötterna är varma, är kroppen varm. Det har vi lärt oss den hårda vägen, så köp dig ett par riktigt lurviga och värmande tofflor som du kan traska omkring i hemma. Tofflor finns att köpa i de flesta klädaffärer, men H&M brukar sälja mysiga tofflor till ett bra pris. För den som är extra frusen finns det tofflor man kan värma i mikron. De finns att köpa hos Coolstuff och håller dina fötter varma i två timmar.

Element

Köp ett extra element för att höja värmen hemma ordentligt, dock bör du ha i åtanke att det är du själv, och inte hyresvärden som får stå för elkostnaderna. Kostnaderna kan nämligen stiga en hel del om du bränner på med ytterligare ett element hemma.

Värmekudde

Det finns inget som värmer mer än att ha en varm vetekudde mot den kalla kroppen. Det absolut bästa är att ta med den varma vetekudden och sedan krypa ner under ett varmt täcke, för då kommer det bildas en varm oas under täcket.

Spabad

Kanske inte det billigaste alternativet, men du kommer garanterat bli varm. Dessutom kommer du bli avslappnad och verkligen få möjlighet att njuta. Ett spabad hjälper dig med dina ömma muskler och leder, oavsett om det är vinter eller sommar. Faktum är att du kan komma relativt billigt undan om du inte vill lägga en halv förmögenhet vill säga. På exempelvis Rusta hittar du uppblåsbara spabad för några tusenlappar.

Infravärme

Inte det billigaste alternativet kanske, men det får dig varm åtminstone för en stund. Dock blir det väldigt dyrt i längden, så använd din infravärme smart och gärna sparsamt. Vi kan tipsa om en flyttbar infravärme, som du exempelvis kan placera i sovrummet på vintern, för att värma upp rummet innan du ska gå och lägga dig. Sen när det blir sommar kan du istället flytta ut den på balkongen eller uteplatsen.

Håll dig varm utan prylar

Förutom rent fysiska prylar finns det även andra saker man kan tänka på för att få upp värmen i kroppen.

Motion

Om du motionerar regelbundet kommer du inte bara förbränna kalorier, din värme i kroppen kommer stiga, och blodcirkulationen kommer att bli bättre. På vintern kan du springa på motionsband och under sommaren kan du springa ute i naturen, det finns alltså ingen ursäkt till att inte motionera.

Håll handlederna varma

Skydda dina handleder och håll dem varma, så kommer resten av kroppen också bli varm.

Ät varm mat och drick varma drycker

När du fryser kan det vara en god idé att få i sig varm mat, som exempelvis en het soppa eller en varm gryta. Du kan också värma dig med en kopp te eller varför inte med en varm choklad. Det kommer i alla fall att hjälpa för stunden.